torstai 31. tammikuuta 2013

Saunan rakennus - listoja ja tuunausta

Saunaan tulevat vähätkin listat ovat nyt paikoillaan. Lähinnä niitä tuli koristekiveyksen ja puupaneelin saumaan, sekä oven ja lasiseinän pieleen. Sahasin listat samasta mustasta paneelista jota on seinissäkin. Sahauskohdat värjäsin mustalla saunasuojalla, joka hidasti hommaa. Ensin mittaat, sahaat, värjäät ja odotat kuivumista. Sitten laitat listan kiinni, jotta saat tarkan mitan seuraavasta listasta. Ja sama alusta.


Kiukaassa on erillinen ohjauskeskus pukuhuoneessa ja sitä varten saunaan tulee erillinen lämpötila-anturi. Siinä on tuollainen ruma ufon näköinen muovikupu.


Ensin ajattelin maalata senkin mustaksi, mutta sitten löysin IKI-Kiukaan sivuilta puisen suojakotelon. hinta oli huimat 9 €, joten pistin tilaten. Onhan toi nyt paljon hienompi. Täytyy vielä miettiä sointuisiko väri öljyttynä lauteisiin, vai värjätäänkö tuokin mustaksi.


Vanhan lämpömittarin vedin pariin kertaan mustalla saunasuojalla. Siitä ei tullut kovin nätti, mutta ehkä tuolla pärjää vähän aikaa.


Siivousvalon varjostimen tuunasin myös mustaksi. Musta saunasuoja tuntuu olevan lähes juoksevampaa kuin vesi, joten varjostimen sisäosat olisi pitänyt suojata ellei niitä olisi halunnut sotkea. Sen sijaan mustasin sisäpuolenkin ja liimasin päälle alumiiniteippiä. Ehkä se heijastaa vähän paremmin valoa uloskin.


Siivousvalo paikoillaan. Punaisten johtojen päässä on lauteiden kuituvalojen projektorit. Pieni projektori oikealla on kiuasvalo. Valkoiset mötikät on projektorien muuntajien suojakoteloita. Nuo jää lauteiden alle piiloon, mutta jos ne sieltä häiritsevästi pistää silmään, niin täytyy sitten rakentaa joku peitelista tms.


Kiuaskiviäkin käytiin hakemassa. IKI-Kiuas suosittelee kiuaskiveksi mm. oliviinidiabaasia läpimitaltaan alle 10 cm. Sellaisiahan löytyi Bauhausista. Kiukaaseemme pitäisi mennä 180 kiloa kiviä, mutta ostettiin nyt aluksi 160 kiloa. Haetaan lisää sitten jos loppuu.


Kukahan nuo pesisi? Laatikossa kyllä lukee että nuo on pestyjä, mutta kai ne kannattaa ainakin huuhdella vielä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...