keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Kiire jatkuu

Tasoitukset ovat käynnistyneet. Kristiina aloitti jo maanantaina takan ja piipun taakse jäävästä seinästä. Takka on tulossa ensi viikolla ja seinään pitäsi sille kohtaa saada väri päälle. Tänään saimme onneksi myös apua noihin tasoitushommiin. Pojilta homma pitäisi sujua, koska ovat alan opiskelijoita ja loppusuoralla sen suhteen. Ehkä tuo kestää vähän kauemmin kuin valmiilta ammattimieheltä, mutta uskon että nopeammin he tekevät kuin me.

Viimeinenkin väliseinä (tekninen tila - eteinen) on valmis, olohuoneen korkea katto on levytetty ja ullakon katon levytys oli tänään aamulla käynnissä kun raksalla kävin. Kiinteiden ikkunoiden smyygejä on myös tehty, ne olisi tarkoitus tasoittaa. Sillä tavalla tulee ehkä vähän tyylikkäämpi kuin listoittamalla. Ulko-ovien lukot ovat myös paikoillaan (pääoven tilalla on vielä raksaovi). Lisäksi on varmistunut että IV-kone saadaan ensi viikolla ja Pasi lupasi sen myös asentaa.

Puustellin Janin uudelleen suunnittelema kodinhoitohuoneen toinen seinä näyttää nyt tältä:


Aiemmin tuo tason alla oleva tyhjä kohta oli vähän pienempi ja keskellä tuota seinää. Lattialämmityksen jakotukki asennettiin kuitenkin enemmän vasemmalle, joten tuotakin piti muuttaa. Mutta nyt se on hyvä. Laatikostossa on ulosvedettävä silityslauta, toisessa korkeassa kaapissa tanko silitettäville paidoille yms. Toinen korkea kaappi on siivouskomero. Siellä on alimpana verkkokori keskuspölynimurin letkun säilytystä varten. Vastakkaisella seinällä on sitten pyykkikaappi, pesutorni, pesuallas ja kurastopperi. OIkealla ovi terassille ja vasemmalla pukuhuoneeseen.

Portaiden kanssa meinasi mennä herne nenään ja kasvaa sarvi otsaan. Rakennusvalvonta nimittäin esitti hieman kummallisia tulkintoja porrasmääräyksistä. Onneksi porrastoimittajamme Taitotuote sai selvitettyä asian. Ylimääräistä työtä siitä heille koitui, mutta hienosti homma hoitui. Suuret kiitokset!

Viikonloppuna on tiedossa siivousta sisällä, takan harkkojen kantaminen sisälle Tulikiven uunimestaria varten, sekä tallin ja talon välisen tavararöykkiön ja lumikasojen selvittäminen, jotta Maarakennus Elg pääsee kaivamaan porakaivon ympärystää. Saa tulla auttamaan.

2 kommenttia:

  1. Niin se taitaa mennä, että raksalla tunnelmat vaihtelevat odottelusta kiireeseen. Onko sellaista leppoisaa välimuotoa ollenkaan?! : )

    Mutta kyllä teillä ollaan jo niin hyvässä vaiheessa, että motivaatio löytyy varmasti siitä, että tietää kohta pääsevänsä muuttamaan. Jaksuja loppurutistukseen!

    VastaaPoista
  2. Se on aina sama juttu edessä jokaisessa projektissa, pienimmässäkin. Lopussa joutuu rutistamaan oikein kunnolla, että tulee valmista. Tsemppiä edelleen hankkeen tiimoilla.

    terv, Ari

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for Blogger...