torstai 28. lokakuuta 2010

Kolmas päivä ja sisäkuvia

Katon teko on jatkunut tänään. Räystäät on nyt joka puolella ja otsalaudat (vai mikä tuo tuossa reunassa on nimeltään?) myös.


Terin miehillä alkoi tänään viikonloppu, joten pystytys jatkuu vasta ensi viikolla. Raksaajille on sen sijaan viikonlopuksi tiedossa taas siivousta.

Laitetaanpa tähän sillä välin muutama sisäkuva. Kts. pohjakuva, niin pysyt kärryillä paremmin. Tässä on vanhempien makuuhuone, ovi vasemmalla etualalla. Makuuhuoneen takana on oikealla vaatehuone (pienempi ikkuna) ja vessa (suurempi ikkuna). Väliseinä siis puuttuu vielä. Vessasta on ovi saunan pesuhuoneeseen, johon toki pääsee myös pukuhuoneen (vasemmalla olevan seinän takana) kautta.


Sitten työhuone yläkerrassa. Portaiden yläpää tulee vasemmalla seinässä olevaan kohtaan, josta puuttuu kipsilevyn pala ja laskevat siitä oikealle suunnilleen "Tuusula" sanan kohdalle. Portaiden alapään oikealle puolelle tulee ovi pukuhuoneeseen, josta pääsee KHH:een. KHH:n ovi ulos häämöttää vasemmalla. Pukuhuoneen ja KHH:n takana on pesuhuone (kaksi rinnakkain olevaa ikkunaa) ja sen vasemmalla puolella sauna (yksi ikkuna):


Olohuoneen isot ikkunat ja lasiseinä/liukuovi terassille:


Huomaa muuten muovilla suojatut elementit. Ja kipsilevyt on kiinni ruuveilla, toisin kuin Finndomolla :-)

Semmoista tänään.

keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Toinen päivä

Tänään piti mennä töihin, joten en voinut pyöriä työmiesten jaloissa koko päivää niinkuin eilen, mutta pitihän se käydä katsomassa miten talo edistyy. Ja hyvinhän se oli edennyt. Sisääntulokuisti ja katettu terassi alkavat jo hahmottua. Päätyjen räystäselementit olivat myös paikallaan. Iloksemme myös aluskate! Nyt ei pahasti haittaa pieni sade. Pystytysryhmä jäi vielä rakentamaan tuota korkeampaa räystästä. Kuvasta alkaa jo vähän näkyä talon idea:


Ja kuten kuvasta juuri ja juuri näkyy, telineet ovat myös paikallaan. Terin miehet kehuivat Insinööritoimisto Silta ja Telineen toimintaa ja sanoivat että olisipa telineet aina näin hyvät ja näin nopeasti pystyssä.

tiistai 26. lokakuuta 2010

Ensimmäinen pystytyspäivä

Tuossa aiemmin julkaisin jo muutaman kuvan paikan päältä, mutta tässä vähän lisää ja kertaus päivästä.

Tontille ajellessani vähän sataa tihutti ja kirosin jo mielessäni. Paikan päällä oli kuitenkin kuivaa, eikä Forecan tutkakaan lupaillut pahempia sateita:


Myös tuuli loisti poissaolollaan, joten säiden haltija oli onneksi pystytykselle suosiollinen. Tullessani paikalle seitsemän aikaan paikalla oli jo nosturi, talotehtaan rekka ja pystytysryhmä. Sekä kuutamo.


Vähän ennen puoli kahdeksaa asennettiin palapelin ensimmäinen osa. Ja siitä se sitten lähti:


Ulkoseinäelementtejä oli kaiken kaikkiaan 14 kpl. Lisäksi sisälle tuli kantavaa seinää jokunen palanen. Plus räystäitä, kattokannattimia yms. Tässä vähän seinän ja nurkkaliitoksen rakennetta:


Vastaava työnjohtajamme kävi pyörähtämässä paikan päällä ja kehui elementtien suojausta. Niissä oli muovit sisäpuolella ja päällä suojaamassa kipsilevyjä mahdolliselta kastumiselta.

Tässä paikoilleen putoaa toiseksi viimeinen ulkoseinäelementti:


Pystytysryhmä ei ollut sama kuin tallin pystytyksessä, mutta Teri-Talojen omia miehiä kuitenkin. Ja jos mahdollista, vieläkin asiallisempaa porukkaa kuin aikaisemmat. Pystytys sujui reilun 20 vuoden ja yli 800 (!!) talon kokemuksella lähes leikiten. Joo, pohjalaisia nämäkin tietysti olivat. Sieltä Teerijärven kylästä, talotehtaan naapurista.

Kuuden aikaan kaverit lähtivät huilimaan. Kaikki ulkoseinäelementit ovat paikoillaan, suurin osa kattokannattimista myös.


Huomenna työt jatkuvat. Silta ja Teline tulee aamusta pystyttämään telineet. Terin miehet yrittävät saada aluskatteen päälle ennen viikonloppua. Perjantai on vapaapäivä ja pystytyksen osalta valmista pitäisi olla ensi viikon puolessa välissä.

Vielä pystytystä

Bloginpitäjän sulattelu- ja tankkaustauon aikana homma on jatkunut. Toinenkin rekka on purettu ja tontti on täynnä tavaraa.
Sisälle on jo ilmestynyt välipohjan alkuja työhuoneen (taka-alalla) ja ullakon (etualalla) kohdalle:


Pari seinänpätkääkin on tullut lisää ja kattokannattimia asennetaan juuri:


• Published with BlogPress for iPhone •

Nousee aina vaan

Käykää peremmälle:


TV-huoneen ikkunat, pääsisäänkäynti ja teknisen tilan ovi:


• Published with BlogPress for iPhone •

Pystytys jatkuu

Olohuoneen ikkunat:


Kantavia sisäseiniä:


• Published with BlogPress for iPhone •

Talopaketin asennus alkanut

Eka seinä menossa paikoilleen:



Viides seinänpätkä laskeutumassa:



Lisää myöhemmin...

• Published with BlogPress for iPhone •

lauantai 23. lokakuuta 2010

Nyt saa talo tulla

Siivouspäivä tänäänkin. Taiteltiin tallin katoille turhaan laittamamme pressut pois tieltä ja siivoiltiin katontekijöiden roskat. Siirsimme myös yhden puutavarapinon pois keskeltä pihaa. Ja kun olimme vihdoin paikan päällä päivänvalolla niin kuviakin sai taas otettua.

Telineet purettiin maanantaina ja kate asennettiin keskiviikkona ja nyt näyttää tältä:


Raksa-biilin kulmakin näköjään häämöttää tuossa. Se vain on saanut uuden nimen ja tunnetaan nykyään nimellä Kusti. Miksiköhän?

Tuohon katoksen sivuille tulee vielä rimoitus, vrt. Plan3D suunnitelma:



Talli vastakkaisesta suunnasta:


Yksi pieni yllätys suunnittelun kukkasen muodossakin on tullut ilmi. Kun on liian monta kokkia, tulee... no, soppa. Yllä olevassa kuvassa näkyvä ylin ikkuna on lähinnä ulkonäön vuoksi ja jää kylmään yläpohjaan. Niinpä ei onneksi haittaa että yksi reunimmaisen kattotuolin lankuista on juuri ikkunan kohdalla estäen ikkunan avaamisen. Täytyy varmaan maalata ko. lankku mustaksi tuosta kohtaa, muuten se loistaa ikkunasta vaikka mihin:



Vinkiksi siis muille; huomioikaa kaikki mahdolliset asiat. Ja mahdottomat myös. Sekä ne, jotka ei edes tule kenellekkään mieleen.

Nyt sitten odotellaan jännityksellä tiistaita ja talopaketin saapumista.

Ai niin, yksi asia vielä: perustusten rakennesuunnittelun meille OTO:na tehnyt Anders on perustanut oman yrityksen, joten jos tarvitset rakennesuunnittelua niin voimme vilpittömästi suositella Insinööritoimisto Anders Westerlund Oy Ab:tä. Suuntaa siis tänne: www.awes.fi.

torstai 21. lokakuuta 2010

Uusia blogeja

Tuonne oikeassa reunassa olevaan listaan on viime viikkoina tullut taas läjä uusia blogeja. Käykääpä tutustumassa. Kaikki ei ole (enää) aktiivisia, mutta uusimmat päivitykset ovat ylimpänä. Blogeja on siellä yli sata, joten ihan heti ei tule pulaa lukemisesta.

Tuo Bloggerin blogilista-gadget ei jostain syystä kaikkien blogien kohdalla toimi oikein, vaan tekee väärän osoitteen tai ei päivity. Sen takia näitä kahta tutustumisen arvoista blogia ei siellä näy:

Jukka-taloa rakentaa Oman talon onni 2011 ja maatyöt sekä perustusten teko lienee alkamassa.
Mairen perhe rakentaa puolestaan Herrala-taloa. On muuten yksi hienoimman näköisistä blogeista mitä on tullut vastaan.

keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Talotoimitus vahvistettu

No niin, Teri-Talot vahvisti juuri äsken talopaketin toimitusajan. Talomme saapuu ensi tiistaina 26.10.2010. klo 07:00. Jee!! Vihdoinkin. Eikä se sitten ihan sitä viittä viikkoa myöhästy, vaan neljä.

Saako jo alkaa pakkaamaan muuttolaatikoita?

Sekavaa

Ruukilla ei tunnu oikea käsi tietävän mitä vasen tekee. Ensin Teri ilmoitti että katto asennetaan pystytystä seuraavalla viikolla. Sitten Ruukista soittivat ja kertoivat että tekevät tallin katon vasta samaan aikaan talon katon kanssa, ja pyysivät suojaamaan katon pressuilla kun talotoimitukseen on niin paljon aikaa. Eilen Ruukilta soitti joku heppu ja kysyi että koskas se talo tulee. No, tänään aamulla Ruukin asentajat soittivat että missäs tämä osoite on kun navigaattori ei sitä tunne. Opastin kaverit oikeaan suuntaan ja sen jälkeen käytiin seuraava keskustelu:

Minä: "Mitäs meinasitte tehdä?"
Ruukki: "Peltikattoa asennettaisiin."
M: "Sepä hienoa. Mihin?"
R: "No teidän taloon."
M: "Muuten hyvä, mutta talo ei vielä ole tullut."
R: "Ai. Jaa... hmmm..."
M: "Eilen teiltä joku kaveri soitti ja kysyi koska talo tulee. Sanoin että viikolla 44."
R: "Hmmm..."
M: "Talli siellä on pystyssä, siihen saa katon laittaa."
R: "Jaa, onko siinä sata neliötä kattoa?"
M: "Kuullostaa vähän paljolta, mutta varmaan sitten."
R: "Se onkin varmaan sitten se... tässä kuvassahan on nosto-ovikin."

Ja niin edelleen.. jäin siihen käsitykseen että menivät nyt sitten katetta asentamaan. Toivottavasti, sillä se olisi hyvä homma. Kun katto on paikoillaan jäykistämässä rakennetta, saamme pystytystuet pois tieltä. Ne on nimittäin kiinnitetty parruun joka on lyöty pystyyn juuri siihen kohtaan johon tulee öljynerotuskaivo. Maarakennus Elg on tulossa asentamaan kaivonrengasta maalämpökaivon ympärille ja voisi ehkä samalla vähän kuopaista tallin lattiaa öljynerotuskaivon kohdalta, jos tuet on pois tieltä. Sitten voimmekin yrittää itse laitella styrokseja yms. lattiaan. Ei kai se kovin vaikeaa voi olla (kuuluisat viimeiset sanat).

sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Siivousta, suojausta ja sähköä

Siinäpä viikonlopun ohjelma lyhykäisyydessään. Mutta jos vähän lavennetaan, niin Ruukki ilmoitti asentavansa tallin katteen vasta samalla kertaa talon katteen kanssa. Suosittelivat myös että suojaisimme katon pressuilla, jotta mahdollisten lumisateiden takia ei tarvitsisi alkaa lumitöihin. Pelkkä aluskate kun ei välttämättä kestäisi lumen painoa, eikä katetta ainakaan voisi asentaa hankeen. Joten pressu käteen ja katolle. Pahaksi onnekseen Mika sattui soittamaan juuri sopivasti ja joutui kaveriksi. Ei siitä muuten varmaan mitään olisi tullutkaan. Mikalle siis suuret kiitokset!

Nyt täytyy vaan toivoa että pressut pysyvät katolla, sillä Ruukki kertoi myös etteivät he tarvitse rakennustelineitä, joten Silta ja Teline tulee purkamaan ne huomenna pois. Alunperin tarkoitus oli vaan siirtää telineet talon viereen, mutta ei kannata seisottaa niitä tontilla enään pidempään kun talo myöhästyy niin paljon.

Allekirjoittanut, Kristiina ja pikkuraksaaja myös siivosivat tontin laudanpätkistä ja muusta pystytyksestä jääneestä roskasta. Tuntuu siltä että jos pelkän autotallin pystytyksestä jää noin paljon laudanpätkiä, projektin loputtua polttopuita ei tarvinne ostaa ainakaan viiteen vuoteen.

Päivän hyvä uutinen on se, että meillä on sähköä! Fortum alihankkijoineen oli sen viimein saanut aikaiseksi. Pääsevät talon pystyttäjät sitten käyttämään sähkötyökalujakin.

Taloa odotellessa pitää vähän kysellä Teri-Taloilta tuosta tallin pystytysurakan sisällöstä. Muutaman pikku jutun olisivat mielestämme voineet vielä tehdä, mutta ehkä ne ei kuulu urakkaan. Ainakaan näin maallikosta tuo toimitussisältö ei ole tältä osin ihan yksiselitteinen. Lisäksi ainakin yksi lauta on halki. Kaikki tavara näyttäisi kyllä tulleen ja vastaavan mukaan seinät ovat suorassa ja teknisesti rakennus on ok.

perjantai 15. lokakuuta 2010

Tontteja tarjolla

Jos on päässyt livahtamaan ohi silmien, niin Espoossa tulee tontteja jakoon. Lisätietoja täällä.
Pääkaupunkiseudeun tonttitilanne on kyllä ihan päätön, vai mitä sanotte esim. tästä Espoon Vanttilassa jakoon tulevasta tontista: 385 neliötä, hinta 77 850 €.

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Talo myöhässä

Saimme eilen tiedon talotoimituksen aikataulusta. Uusi toimitusviikko on 44 ja kun alunperin sovittu oli 39, niin viisi viikkoa myöhässä se on meilläkin. Ikävä juttu, mutta minkäs teet. Jotain korvauksiahan tuosta saa, jospa se vähän lämmittäisi mieltä. Kovasti nyt kyllä vakuuttelivat ettei se enää tuosta myöhästy. Toivotaan niin.

Talli sen sijaan edistyy. Elementtien sauma- ja kiinnityskohdat on nyt verhoiltuna, katoksessa on lisää tolppia, loput otsalaudat paikoillaan jne. Jotain pientä vielä puuttuu. Ja katto.


Jonkun verran tuohon jää vielä töitä meillekin.


Eilen illalla on tontille tuotu myös talon kattopellit.

tiistai 12. lokakuuta 2010

50000

Lupasin aiemmin palata tilastoihin vain jos laskuriin tulee 50000 hittiä täyteen. Itse en oikein jaksanut siihen uskoa ja että se tapahtui jopa ennen talopaketin saapumista on aika uskomatonta. Suuri kiitos kaikille lukijoille! Erityiskiitos myös kaikille kommentoijille sekä sähköpostilla yhteyttä ottaneille! Viestejänne on aina mukava lukea.

Kävijämäärä on tasaisesti noussut, mitä nyt kesällä oli vähän hiljaisempaa. Sivulatauksia on tällä hetkellä keskimäärin noin 350 päivässä ja suurin määrä sivulatauksia per päivä oli sattumalta synttäripäivänäni, 473 kpl.


Firefox (41%) ja Windows (83%) jyräävät kävijöiden selaimina ja käyttöjärjestelminä. Suurin osa liikenteestä tulee kävijöiden suosikeista tai suoraan osoiteriville osoitteen naputtamalla. Seuraavaksi suosituimpana reittinä ovat Google, Blogilista sekä muut blogit. Niistä suosituimpina ovat Herrasväelle Kartano, Talo Värjölä sekä Projekteista isoin. Suosituin yksittäinen teksti on tuo Suunnitelmat-sivu. Mainoksista kerrottakoon sen verran että niitä on klikattu 114 kertaa ja tuloja on vähän vajaa 34 euroa. Joten ei tässä rikastumaan pääse.

Se tilastoista, seuraavaksi jännitetään tuleeko 100000 hittiä ikinä täyteen!

Tontilla työt ovat jatkuneet autotallin kimpussa. Peltikatetta varten on asennettu ruoteita ja sivujen räystäät näyttivät myös aika valmiilta eilen illan pimeydessä. Kateasennus on lähipäivinä ja luultavasti raksalle saadaan myös sähköä tällä viikolla, jos Fortumin alihankkija on aikataulussaan.

Talopaketti sen sijaan on myöhässä. Tätä kirjoittaessa odottelen juuri tietoa siitä kuinka paljon. Blogiin johtaneista Google-hakujen hakusanoista ja sähköpostiyhteydenotoista päätellen emme ole ainoa Teri-Talojen asiakas jolla talopaketti on myöhässä. Ainakin Hausjärven ja Haminan suunnalta moisia hakuja on tullut ja Savossa yksi talo tulee olemaan vähintään viisi viikkoa myöhässä. Ja tuntuupa joillakin muillakin talotehtailla olevan vähän samanlaisia ongelmia. Tsemppiä vaan kaikille odottajille!

lauantai 9. lokakuuta 2010

Aluskate paikoillaan

Tänään käytiin taas vähän tontilla siivoilemassa. Teri-Talojen miehet olivat lupaustensa mukaisesti saaneet perjantaina aluskatteen päälle. Ja elementteinä toimitetut päätyjen räystäät myös.


Tuohon pystysuunnassa olevaan kohtaan josta puuttuu ulkoverhous tulee tummanharmaa levy. Myös smyygit maalataan tummanharmaiksi. Ikkunoiden karmit ja ovet ovat tummanharmaita valmiiksi.


Sisällä on tämän näköistä.


Tallin osalta homma jatkuu maanantaina.

Pitihän se hyödyntää pystytetyt telineet ja ottaa kuva talon perustuksista vähän ylempää. Etualalla sisäänkäynnin kuisti, vasemmalla sivulla lasiterassi. Kuvan oikeassa reunassa oleva keltainen putken pää on maalämpökaivo.


Talotoimituksesta ei ole vielä mitään tietoa. Piti tulla viime viikolla...

perjantai 8. lokakuuta 2010

Kattotuolit talliin

Aamun valjettua työt jatkuivat. Ins. tsto Silta ja Teline Oy:n miehet pystyttivät telineitä kuten oli sovittu ja Teri-Talon asennusryhmä jatkoi kattotuolien asennnuksella.


Oikealla talli, vasemmalla autokatos ja sen takana varasto.


Tarkkasilmäisimmät ehkä tuosta huomasivat ettei seinissä ole eristeitä. Tämä johtuu siitä että rakennus tehdään tässä vaiheessa kylmäksi. Eristämme sen itse myöhemmin. Perustukset yms. ovat sillä silmällä suunnitellut ja Teri-Talot toimitti myös kipsilevyt sisäverhousta varten.

torstai 7. lokakuuta 2010

Talli nousee

Teri-Talot ilmoitti että tallin toimitus viivästyy hieman luvatusta kello neljästä. Niinpä kuuden aikaan paikalle tuli asennusryhmä. Olikin sitten muuten harvinaisen asiallisia ukkoja. Tekisi mieli sanoa ettei tuollaisia kunnon työmiehiä varmaan ole kuin Pohjanmaalla.


Vähän myöhemmin paikalle kurvasi nosturi.


Sitten oli vuorossa illan pääesiintyjä; autotalli. Painoa rahtikirjan mukaan 15 000 kg. Nätisti muuten taittuu tuollainen täysperävaunurekka takaperin muutaman risteyksen läpi pari sataa metriä, kun sen osaa.


Pientä neuvonpitoa.


Sitten rekasta katto auki ja puutavara tontille.


Seuraavaksi nostettiin ensimmäinen seinä paikoilleen:



Ja ensimmäinen seinä pystyssä! Tuo keltainen pohjamaali lienee aika lähellä lopullista väriä.


Tämän jälkeen oli liian pimeää kuvaamiseen, mutta kaverit pystyttivät tallin loputkin seinät ja purkivat muutkin tavarat tontille. Yhdeksän aikaan pistettiin pillit pussiin. Rekka lähti kotia kohti, asennusryhmä iltapalalle ja nukkumaan. Nosturi jäi huomista varten tontille ja nosturikuskia tuli kuljettaja noutamaan.

Homma jatkuu siis huomenna. Nosturia tarvitaan kattotuolien ja päätyjen nostossa. Myös telineet pitäisi tulla huomenna. Kaverit meinasivat saada ennen viikonloppua aluskatteen päälle, mikä olisikin hienoa. Maanantaina on sitten vuorossa räystäät yms. ja tiistaina tai keskiviikkona pitäisi tulla Ruukin miesten asentamaan peltikatto.

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Kohta

Teri-Talojen asennusporukka kävi tänään asentamassa autotalliin alaohjauspuut ja vähän eristettä niiden alle. Ei ne taida oikein tuosta kuvasta erottua kun tontilla käydessämme oli jo vähän hämärää. Pikkuraksaaja sen sijaan livahti kuvaan.


Tänään tuli myös kattopellit autotallia varten. Kuski oli nostanut ne hyvään paikkaan, pois tieltä. Ja kun pellit olivat vielä oikean värisiäkin, niin kaikki näyttää hyvältä. Huomenna se autotalli siis tulee. Nosturi on tilattu neljäksi.

tiistai 5. lokakuuta 2010

Tekijät kasassa

Nyt alkaa olla kaikki tekijät ja muut tarvittavat tahot kasassa. Viimeisimpänä hyväksyttiin LVI Kapanen Ky:n tuntityötarjous LVI-töistä. Ja jos ei ole tullut mainittua, sähköurakoinnin hoitaa sähkösuunnittelunkin tehnyt Terawatt Oy. Telineet puolestaan toimittaa Tapanin vinkkaama Insinööritoimisto Silta ja Teline Oy. Aikataulusyistä sovimme nyt niin että he tulevat pystyttämään telineet autotallia varten. Puramme ne siitä sitten itse ja kasaamme uudestaan taloa varten. Timpuri on myös valittu. Vesaa suositeltiin ja tapaamisen jälkeen hyväksyimme hänen tarjouksensa. Isoimmista jutuista puuttuu päätökset portaiden ja terassin liukuoven toimittajista.

Pientä säätöä on vielä perustusten tekijöiden kanssa autotallin, kuistin ja terassin laatan valun kanssa. Autotallin pohjarakenne nimittäin muuttui urakkasopimuksen teon jälkeen ja kuistin ja terassin laattaa siinä ei oltu huomioitu lainkaan. Joka tapauksessa ne tulee tehtäväksi vasta talotoimituksen jälkeen, joten kova kiire asialla ei vielä ole.

Nyt sitten vaan odotellaan. Talli on tosiaan tulossa torstaina, mutta talosta ei ole vielä tietoa.

lauantai 2. lokakuuta 2010

Siivouspäivä

Tänään oli tontilla siivouspäivä. Ei varmaan jää viimeiseksi. Perheen koko kuljetuskalusto fillareita lukuunottamatta olikin käytössä, mutta saimme siivottua perustusten tekemisten jäljiltä jääneet roskat. Se oli sikälikin hyvä että ne olivat tekijöiltä jääneet vahingossa naapurin tontin puolelle.


Raksa-biili tuli puolilleen eristepakettien muoveista ja ylijääneistä patolevyjen kappaleista. Peräkärryssä taas on styroksijäämiä. Vielä nuo pitäisi kuskata kaatikselle. Ykkösautossa puolestaan kulki pikkuraksaaja ja lapsenhoitajaksi värvätty Kristiinan äiti.
Related Posts Plugin for Blogger...